lt pl eserpf

Lazdijų ligoninė, įgyvendindama projektą "Greitosios pagalbos tobulinimas panaudojant pasienio zonos medicinos įstaigų bendradarbiavimą" Nr. LT-PL/088, įsigijo naują greitosios pagalbos automobilį su sumontuota papildoma įranga. Tai antrasis Lazdijų ligoninės automobilis, kuris yra didesnis ir pritaikytas sunkesnių ligonių transportavimui.

Nuo 2010 m. rugpjūčio 5 d. įgyvendinamas projektas yra didžiausias visame regione bendradarbiaujant abipus sienos. Pagrindinis projekto partneris Marijampolės ligoninė projektą vykdo su Lazdijų ir Vilkaviškio ligoninėmis ir Vilkaviškio PSPC bei keturiomis Lenkijos gydymo įstaigomis - Suvalkų, Balstogės ir Augustavo ligoninėmis ir Suvalkų greitosios pagalbos stotimi. Planuojama, kad projektas Projekto partneriai dėl projekto pagal poreikį galėjo įsigyti naujus greitosios pagalbos automobilius, rekonstruoti ir modernizuoti reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrius, dienos chirurgijos centrą bei kondicionavimo sistemą, įsigyti modernią medicininę įrangą.

Lazdijų ligoninė numatytas projekto veiklas jau baigė - įsigijo naują greitosios pagalbos automobilį su sumontuota papildoma įranga, organizavo seminarą "Skubios pagalbos suteikimas sunkiems ligoniams", kurio metu buvo skaitomi trys pranešimai ("Skubi medicininė pagalba sergantiems ūmiu miokardo infarktu,trejų metų trombolizės patirtis", "Skubi pagalba vaikams - karščiuojantis vaikas", "Skubi medicininė pagalba sunkias traumas patyrusiems ligoniams"), suorganizavo partneriu susitikimą, kurio metu buvo aptarti svarbiausi klausimai dėl projekto eigos, Lazdijų ligoninės vadovas Vitas Šimkonis pristatė savo vadovaujamos įstaigos istoriją, esamą situaciją, vykdomus bei įvykdytus projektus, pasiektus rezultatus.

Projektas "Greitosios pagalbos tobulinimas panaudojant pasienio zonos medicinos įstaigų bendradarbiavimą" Nr LT-PL/088 iš dalies yra finansuojamas Europos teritorinio bendradarbiavimo tikslo Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos. Projekto įgyvendinimo bendra vertė, skirta projekto aštuonių partneriu (Marijampolės,Suvalkų, Balstogės, Augustavo, Lazdijų ir Vilkaviškio ligoninių, Suvalkų greitosios pagalbos stoties bei Vilkaviškio pirminės sveikatos priežiūros centro) numatytoms veikloms įgyvendinti yra 4 561 586 eurai (85 proc. šios sumos yra finansuojama Europos sąjungos lėšomis.).

Renault2012

naujas automobilis2012

Nuotraukos K. Krancevičiaus.

Viešoji įstaiga Lazdijų rajono
savivaldybės sveikatos centras,
Kauno g. 8, 67128 Lazdijai

Telefonas - (8 318) 51 435,
el.paštas info@lazdijurssc.lt

Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre,
kodas 165220415

Sukurta 2015 ©