Informuojame, kad nuo 2024-02-28 iki 2024-03-05 galimi techniniai sutrikimai Lazdijų savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centre, su medicininių formų ir elektroninių receptų pasirašymu, dėl VŠĮ Lazdijų ligoninė ir Lazdijų savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro informacinių sistemų sujungimo. Atsiprašome dėl galimų sutrikimų.


Malonu, kad kreipiatės į mūsų ligoninę. Norime Jus informuoti, kad tomis dienomis, kada yra pateikti apsilankymo laikai pas gydytojus (talonai), registruojantis telefonu gauname per 1 min. apie 200 skambučių. Pabrėžiame, kad pagal Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymą, galima registruotis internetu https://ipr.esveikata.lt, telefonu arba atvykus į ligoninės registratūrą. Greičiausias ir patogiausias registravimosi būdas yra internetu. Dėkojame už supratingumą.


ATNAUJINTAS VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS „LAZDIJŲ SAVIVALDYBĖS PIRMINĖS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS CENTRAS“ IR VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS „LAZDIJŲ LIGONINĖ“ REORGANIZAVIMO SĄLYGŲ APRAŠAS


Lazdijų ligoninėje dirbanti gydytoja akušerė - ginekologė Donata Saulė Wojczulis savo žiniomis su pacientėmis dalijasi ne tik konsultacijų metu, bet ir socialinėje erdvėje (daugiau informacijos straipsnyje).
Gera naujiena pacientėms - vasario mėnesį gydytoja dirbs daugiau dienų, todėl visas norinčias kviečiame registruotis. Būtinas siuntimas.


ŠventinisSveikinimas


Ekrano kopija 2023 11 24 132330


Lankymas 2023 11 20


DĖMESIO!

Pastaruoju metu daugėjant užkrečiamųjų ligų atvejams ir siekiant užtikrinti saugią aplinką VšĮ „Lazdijų ligoninė“, rekomenduojama visiems lankytojams ir pacientams dėvėti nosį ir burną dengiančias veido kaukes ar respiratorius.

Būkime supratingi ir saugokime vieni kitus!

 


VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS „LAZDIJŲ SAVIVALDYBĖS PIRMINĖS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS CENTRAS“ IR VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS „LAZDIJŲ LIGONINĖ“ REORGANIZAVIMO SĄLYGŲ APRAŠAS

 


skelbimas gydytoju


skelbimas slaugytoju


Gimdos kaklelio vėžys yra aktuali moterų sveikatos problema. Lietuvoje kasmet diagnozuojama 400 – 600 naujų gimdos kaklelio vėžio atvejų ir, deja, apie pusė sergančiųjų miršta dėl per vėlai diagnozuotos šios ligos.

Žinoma, kad pagrindinis gimdos kaklelio vėžio rizikos veiksnys yra žmogaus papilomos virusinė (ŽPV) infekcija, ji aptinkama net 99 proc. atvejų. Tai viena dažniausių lytiškai plintančių infekcijų – nors kartą gyvenime ja užsikrečia net 90 proc. žmonių. Dažniausiai tai besimptominė infekcija ir virusas išnyksta savaime, tačiau apie 20 proc. moterų ji išlieka, sukelia gimdos kaklelio ikivėžinius pakitimus. Laiku nepastebėjus ir nepradėjus gydyti jie gali progresuoti į gimdos kaklelio vėžį.

Deja, ši liga diagnozuojama vis jaunesnio amžiaus moterims, todėl rekomenduojami reguliarūs profilaktiniai patikrinimai, kurių metu gali būti aptinkami ir sėkmingai gydomi gimdos kaklelio ikivėžiniai pakitimai tam, kad ateityje būtų galima išvengti gimdos kaklelio vėžio.

Lietuvoje nuo 2004 m. sėkmingai taikoma gimdos kaklelio piktybinių navikų prevencinė programa, kurios metu atliekamas onkocitologinis gimdos kaklelio tyrimas. Jo tikslas nustatyti, ar gimdos kaklelio gleivinės ląstelėse nėra ikivėžinių pakitimų. Tyrimą atliekant į skystą terpę gaunami tikslesni rezultatai, be to, papildomai galima nustatyti aukštos rizikos ŽPV, atlikti papildomą CINtec PLUS tyrimą, parodantį, ar virusas jau yra įsiskverbęs į gimdos kaklelio ląsteles ir gali potencialiai sukelti jų pakitimus bei nustatyti kitas lytiškai plintančias ligas ir paskirti savalaikį jų gydymą.

VšĮ „Lazdijų ligoninė“ gydytoja akušerė-ginekologė Donata Saulė Wojczulis kviečia visas moteris rūpintis savimi ir atvykti pasitikrinti į VšĮ „Lazdijų ligoninė” bei dalijasi įžvalgomis apie darbą mūsų krašte:

Džiaugiuosi, kad Lazdijų moterims galime pasiūlyti šiuolaikines ginekologinės konsultacijos paslaugas (gimdos kaklelio tyrimus į skystą terpę, mažojo dubens ultragarsinį ištyrimą, spiralės išėmimą, įvedimą, pakeitimą, įvairias biopsijas ir kt.). Taip pat nuo mano darbo Lazdijų ligoninėje pradžios plečiame savo ginekologinių paslaugų spektrą: ne tik konsultuoju Konsultacinėje poliklinikoje, bet ir aktyviai dirbu operacinėje, kur atlieku įvairias ginekologines dienos chirurgijos operacijas. Be to, kad pacientėms būtų suteikta kuo patogesnė ir išsamesnė paslauga, per šiuos metu atsinaujinome – nupirkta nauja, patogi ginekologinė kėdė bei su Lazdijų savivaldybės pagalba įsigijome vieną moderniausių rinkoje išsamiai gimdos kaklelio apžiūrai reikalingą aparatą – videokolposkopą.

Deja, bet savo praktikoje pastebiu, kad moterys vis dar kartais bijo ir nenori kreiptis į ginekologus arba kreipiasi dažniau tada, kai atsiranda rimtų nusiskundimų. Ir vis dėlto kuo anksčiau aptinkama patologija, tuo greičiau, lengviau ir saugiau galime Jus išgydyti. Ne išimtis ir Lazdijų krašto moterys - per nepilnus darbo metus šiame krašte nustačiau ir pažengusių ginekologinių ligų, reikalaujančių ilgo ir sunkaus gydymo. Tad, tai tik trumpas priminimas apie tai, kad prevencija yra pagrindinis raktas į Jūsų, moterys, sveikatą, todėl darsyk labai kviečiu Jus nebijoti ir pasitikrinti profilaktiškai bent kartą metuose, o atsiradus kokių nors nusiskundimų ir dažniau.”


Lazdijų ligoninėje teikiama dienos stacionaro paslauga. Paslaugai gauti reikalingas šeimos gydytojo ar
specialisto siuntimas. Pacientui teikiant minėtą paslaugą taikoma infuzoterapija (skysčių su medikamentais
lašinimas į veną) tikslu atstatyti skysčių, elektrolitų (kalio, natrio) disbalansą, nuskausmint, gyd.
gastroenterologo teikiama fibrogastroskopija (EFGDS). Pacientas paslaugą gauna nemokamai.
Medikamentai dienos stacionaro paslaugai skiriami nemokamai.


Informuojame, kad VšĮ „Lazdijų ligoninėje“  nuo 2023 m. birželio 6 d. pradeda dirbti gydytoja gastroenterologė Jurgita Mikailionytė-Baranauskienė. Gydytoja dirbs vieną dieną per savaitę. Pacientams būtinas šeimos gydytojo siuntimas gastroenterologo konsultacijai bei ALT, AST tyrimai, jeigu vyresnio amžiaus žmogus – iFOB tyrimas. Registracija konsultacijų poliklinikos tel. (8 318) 51552 arba internetu.


VšĮ "Lazdijų ligoninė" nuo š. m. liepos mėn. 1 d. , kviečia dirbti b. pr. slaugytoją Palaikomojo gyd. ir paliatyvios pagalbos skyriuje. Darbo užmokestis - 1159 eur. , su galimybe dar užsidirbti. Labai lauksime norinčių prisijungti prie šaunaus ir darnaus kolektyvo.
Dėl darbo pasiūlymo kreiptis: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. Nr. 831851435

Dar turime laisvų laikų gegužės mėn. konsultacijoms pas gyd. chirurgą T. Petraitį ir gyd. ginekologę D.S. Wojczulis!
Kviečiame registruotis.

Registracijos laiką galite pasirinkti registruojantis internetu arba Konsultacinės poliklinikos registratūroje tel. +370 318 51552


sveikinimas20230427


LAISVI GYDYTOJŲ KONSULTACIJŲ LAIKAI BALANDŽIO MĖNESIUI

 

Gydytoja endokrinologė Rasa Koreivienė

Yra laisvų laikų gydytojos konsultacijai balandžio 12, 13, 14, 19, 20, 21, 26, 27, 28 dienomis.

Gydydytoja otorinolaringologė Lina Bogdan

Yra laisvų laikų gydytojos konsultacijai balandžio 17 ir 24 dienomis.

Gydytojas psichiatras Rokas Ryselis

Yra laisvų laikų gydytojos konsultacijai balandžio 18 dieną.

Gydytojas chirurgas Tomas Petraitis

Yra laisvų laikų gydytojos konsultacijai balandžio 7, 14, 21, 28 dienomis.

Gydydytoja otorinolaringologė Rita Raslanaitė

Yra laisvų laikų gydytojos konsultacijai balandžio 21 ir 28 dienomis.

Registracijos laiką galite pasirinkti registruojantis internetu arba Konsultacinės poliklinikos registratūroje

Tel. +370 318 51552


VšĮ "Lazdijų ligoninė" nuo š. m. liepos mėn. 1 d. , kviečia dirbti b. pr. slaugytoją Palaikomojo gyd. ir paliatyvios pagalbos skyriuje. Darbo užmokestis - 1159 eur. , su galimybe dar užsidirbti. Labai lauksime norinčių prisijungti prie šaunaus ir darnaus kolektyvo.
Dėl darbo pasiūlymo kreiptis: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. Nr. 831851435

sveikinimas

Pastebėdami informacijos trūkumą pakartotinai primename:
❗️VšĮ Lazdijų ligoninėje nebėra vaikų ligų poskyrio ir budinčių vaikų ligų gydytojų.
‼️Esant poreikiui prašome kreiptis į šeimos gydytoją arba kviesti greitąją medicininę pagalbą.

Informuojame, kad į intensyviosios terapijos postą pasiskambinti galite telefonu: 8 600 32 197.
Palaikomojo gydymo ir paliatyvos pagalbos skyriaus numeris nesikeičia: (8 318) 51498


Registratūra: (8 318) 51552

Priėmimo kambarys: (8 318) 51884

Sekretorė: (8 318) 51435   

El. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

Viešoji įstaiga Lazdijų rajono
savivaldybės sveikatos centras,
Kauno g. 8, 67128 Lazdijai

Telefonas - (8 318) 51 435,
el.paštas info@lazdijurssc.lt

Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre,
kodas 165220415

Sukurta 2015 ©